23 Haziran 2010 Çarşamba

Matricianella, Roma


Roma turistik bir şehir, halkın tercihi lokal restoranlar bulmak zor. Bu yüzden Matricianella’yı siz de rezervasyon yaptırıp denemelisiniz. Sanılanın aksine pizza yerel mekanlarda yok, makarna (pasta) sadece başlangıç sonrası için ara sıcak, asıl geleneksel Roma lezzeti ise sakatat. Burada sakatat kızartmaları ve kuzu eti deneyip, eşsiz şarap menüsünü değerlendirebilirsiniz. Bu kadar yemeğin üzerine bir İtalyan kahvesi iyi gider :)
Not: Genel olarak İtalya’da garsonlardan sıcak ilgi beklememelisiniz bu onların tarzı :)

Öneri-yorum çünkü: Roma halkı tarafından test edilmiş onaylanmış, lezzetli Roma yemeklerinin sunulduğu sıcak bir mekan.

Adres: Via del Leone 4, Roma

Ristorante Nataliano, Floransa


Nataliano, Toskana mutfağından seçmeler sunan, yerel halkın neşeli ve uzun yemekler yediği bir mekan, bu yüzden rezervasyon şart. Burada meşhur “bistecca alla fiorentina”yı denemelisiniz. Yanında cips gibi kızarmış patates ile servis edilen ve kişi başı yaklaşık 700 gr gelen bifteği, iki kişilik istediğinizde çok az pişmiş olacaktır, göze alamazsanız tek kişilik sipariş verebilirsiniz. Et yerine, doyurucu bir ara sıcak olan 3P Penne yada güveçte pişmiş peynirli patlıcanı (melanzane) deneyebilirsiniz. Kapanışı, bir İtalyan klasiği olan tiramisu (türkçesi: tavla beni:)) ile yapabilirsiniz.
Not: İtalyan garsonlar hakkındaki tespitim burada da geçerli :)

Öneri-yorum çünkü: Bistecca alla fiorentina’sıyla meşhur yerel halk tarafından tavsiye edilen keyifli bir mekan.

Adres: Ristorante Natalino, 17/r Borgo Albizi Florence

22 Haziran 2010 Salı

Campo Marzio Design, Roma


Renksiz, soluk, gri ofislerden bunalan, iş ortamını renk katmak isteyenlerin biran önce Campo Marzio ile tanışmasında fayda var :) Bir çok ülkede mağazaları bulunan ama henüz Türkiye’de göremediğimiz Campo Marzio’da tüm ofis malzemeleri rengarenk. Dolma kalem, tükenmez kalem, klasör, kağıtlık, laptop çantaları ve sayamadığım daha bir çok ürün aklınızı başınızdan alacak, içinize neşe dolduracak. Dayanamayarak ben de kendime pembe üzeri yeşil puantiyeli tükenmez kalemlerden aldım, masamda güzel duracak :)

Öneri-yorum çünkü: İş enerjinize neşe katacak hem klasik, hem şık, hem de eğlenceli ürünler.

Babington’s Tea House, Roma


İtalya’da bir İngiliz asilzade: Babington's Tea House. Roma’da meşhur İspanyol Merdivenleri’nin hemen yanında bulunan ve turist selinin arasından kaçıp sığınabileceğiniz 1893’den beri hizmet veren bir mekan. Burada sizi bir örnek giyinmiş, İngiliz aksanıyla konuşan güler yüzlü bayan çalışanlar karşılıyorlar. Sessizce vereceğiniz çay siparişinizin yanında, günlük çıkan lezzetli tatlılardan da deneyebilirsiniz. Ben limonlu tart ve bu sıcak havada içilebilecek en serinletici içecek olan Babington’s Special Blend buzlu çayını denedim. Denemeye değer bir tecrübe :)

Öneri-yorum çünkü: Kaliteli, lezzetli ikramların olduğu ve kalabalığın içinden sıyrılıp soluklanabileceğiniz hoş ambiyanslı bir mekan.

Adres: Piazza di Spagna 23. Rome 00187