27 Haziran 2011 Pazartesi

Pick Me!


3-5 Haziran tarihleri arasında Bebek Şenliği vardı, tasarım odaklı şenlikte Bahar Korçan, İdil Tarzi, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu gibi ismini sıklıkla duymaya alıştığımız modacıların stantları önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. Çok sıcak havada, çok kalabalık bir mekanda, küçücük stantları meraklı gözlerle gezerken, gözüme bir yıldız gibi parladı Pick Me :) Oracıkta tasarımcısı Sadi Tekin ile de tanışma fırsatı buldum, karakterini tasarımlarına yansıtmış, rengarenk aksesuarlar yaratmış. En çok kurbağalı yüzüğüne bayıldım :) Sizi de bu vesileyle kendisiyle tanıştırmak istedim.

Öneri-yorum çünkü: Hem renkli hem yaratıcı, güne espriyle başlamanız için :)

Sadi Tekin’in kişisel web sayfası
PickMe blog

24 Mayıs 2011 Salı

Turkcell İBB Trafik


Eminim yola çıkmadan önce mutlaka aklınızdan şu soru geçiyodur: “acaba trafik var mı?”, “hangi yoldan gideyim”, “Boğaziçi köprüsü mü yoksa FSM mi?” Tanışmayanlarla tanıştırmak isterim :) Kara kara düşünmeye, tahminlerle yola çıkmaya gerek yok, çünkü İBB Trafik servisi sayesinde hangi yollar açık, hangileri kapalı, nerede kaza var hemen öğrenebilirsiniz, hatta bir mesafeden diğerine kaç dakikada gidebileceğiniz bile görebilirsiniz…
Bu servis ile zaman kazanmak çok kolay TRAFIK yazıp 2222’a kısa mesaj göndermek yeterli.

Öneri-yorum çünkü: Hepimizin zamanı çok kıymetli, işlerimiz yoğun, trafikte kayettiğimiz tek bir dakikaya bile tahammülümüz yok. İşte bu ortamda İBB Trafik sizi kurtaracak elinizin hemen altında olan bir servis.

Detaylı bilgi: Turkcell İBB Trafik

Çocuklar Soruyor Nobel'liler Cevaplıyor, Bettina Stiekel


Çocuklar sormaktan yorulmaz, büyükler ise onlara cevap yetiştirebilmek için ter dökerler :) Kızım henüz 7 aylık olsa da ileride bizi de bu soruların beklediğini biliyorum…
Çocukların sorduğu, bizlerin yanıtlamakta zorlandığımız soruları Bettina Stiekel Nobel ödüllülere sormuş, onlar da “Gökyüzü neden mavidir?”, “Neden puding yumuşaktır da taş serttir?”, “Dünya daha ne kadar dönecek?” gibi soruları en sade anlatımlarıyla ve keyifle birkaç sayfada açıklamışlar. Şu aralar hemen hemen tüm zamanımı Selin’e adamışken kısa kısa içeriğiyle bu kitabı okumaktan keyif aldım. Sizlerin de ilgisini çekeceğini düşünüyorum.

Öneri-yorum çünkü: “Neden” sorusunu sormayı seven büyük, küçük herkesin ilgilisini çekecek, keyifle okunabilen bir kitap.

Yazarı: Bettina Stiekel

30 Mart 2011 Çarşamba

Soon Mo Kang, Tea Hanger

Fark yaratan herşeye ilgi duymuşumdur. Günün koşturmasında, fark yaratan tasarımlar sizi hem şaşırtır hem de keyfinizi yerine getirir. İşte size onlardan bir örnek… Askılara asılmış tea-shirtler :) Şöyle bir sahne hayal edin, ofiste zor bir gün geçirdiniz, oturduğunuz yerde gerindiniz ve kendinize gelmek için bir çay almaya gittiniz… Karşınıza içeriklerine göre askılara astılmış çay poşetleri çıktı, ne yaparsınız. Ben görseydim önce şaşırır, çayımdan bir yudum alır ve bu tasarımı yapan kişinin, yani Soon Mo Kang’ın nereden esinlendiği, nasıl tasarladığını düşününmeye başlardım.

Öneri-yorum çünkü: Günlük hayatımıza renk katan tasarımlara her daim ihtiyaç var :)

Tasarımcı: Soon Mo Kang

22 Ocak 2011 Cumartesi

La Misura


Öyle bir hediye alayım ki hem çok şık, hem de çok özel (hatta kişiye özel) olsun derseniz, size kişiye özel gömlek diktirmeyi önerebilirim. La Misura, size bu konuda birkaç alternatif sunuyor. Dilerseniz ölçüleri ya da mevcut bir gömleği götürüp hediyenizi hazırlatabilirsiniz, dilerseniz de istediğiniz bir kumaşı seçip sevdiğiniz kişiye şık bir kart ile gönderebilirsiniz. Üstelik gömleğin içerisine kişiye özel bir not ekletebilir ya da ismin baş harflerini işletebilirsiniz, böylece tamamen kişiye özel bir gömlek hediye etmiş olursunuz.
Not: Beni La Misura ile tanıştıran sevgili patronum Nevra’ya teşekkürler…

Öneri-yorum çünkü: Şımartılmayı herkes sever :)

Web: http://www.lamisura.com.tr/
Tel: 0212 283 00 22