17 Mayıs 2010 Pazartesi

Batya Kebudi


Sizi gazete, dergi ve bloglarda sıklıkla adını duymaya başladığınız ya da başlayacağınız sevgili arkadaşım Batya’nın tasarımlarıyla tanıştırmak istiyorum. Aksesuarlara olan ilgisi kendisini altın takı tasarımına yönelttikten sonra, birbirinden sade, zarif ve bir o kadar dikkat çekici tasarımlar “Hayatın Sembolleri Koleksiyonu” ile ortaya çıktı. Bu koleksiyonda beni en çok neşelendiren iki parça taç ve pırlanta. Tek taşımı kendim ama böylesini aldım, hem daha tarz oldu diyenler için çok başarılı :) Son zamanlarda ise Love koleksiyonunun Love isimli yüzüğü çok konuşuluyor.

Öneri-yorum çünkü: Hem sade hem de çarpıcı olmayı başarmış, takan herkesin kendini özel hissedeceği tasarımlar

Web: http://www.batyakebudi.com/

7 Mayıs 2010 Cuma

Lonja de Tapas (Montcada), Barselona



Barselona tarihi ve mimarisiyle gidenlerin akıllarını başlarından alan bir şehir. Özellikle Gauidi, eserleriyle şehre renk katmış mimarların başında geliyor. İspanya yemek kültürü uzun ve eğlenceli sohbetlere eşlik eden büyük porsiyonlardan çok küçük ama çok çeşitli yemek porsiyonlarından oluşuyor, yani tapaslardan. Şehrin en özel tapas restorantlarından biri de Lonja de Tapas, kendisi Picasso Müzesinin çok yakınında bulunuyor. Birbirinden harika tapasları denerken, cam sürahi içinde servis edilen, şarap ve meyvelerden yapılmış bir tür punç olan sangria’yı da denemelisiniz..

Öneri-yorum çünkü: Farklı sunuşuyla, iştah açıcı ve lezzetli yemeklerin adresi.

Web: http://www.lonjadetapas.com/

Poketo


Poketo eğlenceli tasarımların cenneti… Poketo ne demek diye merak ederseniz, site sahibesi Angie’nin büyükannesinin İngilizce Pocket (cep) kelimesini yanlış telaffuzundan diye özetlenebilir :) Burası yaratmayı sevenlerin özgürce tasarımlarını meraklısıyla buluşturdukları bir alışveriş sitesi. Burada ev ürünlerinden çantaya, takıdan deftere birçok tasarım bulabilirsiniz. Bu aralar %100 geri dönüşümlü doğaya dost ürünlere karşı ilgim çok olduğundan bu çanta tasarımı beni ilk gördüğümde yakaladı. Günlük giysilere çanta formunda yeniden hayat vermek çok yaratıcı bir çözüm.

Öneri-yorum çünkü: Hem yaratıcı hem doğa dostu

Web: http://poketo.com/