11 Mart 2010 Perşembe

Mutlu Dükkan


Özel ve farklı olan her şeyin er ya da geç bir gün fark edileceğine inanıyorum. Mutlu Dükkan bunlardan bir tanesi. Bir arkadaşımdan duyup hayranlıkla siteyi inceledim ve merakımdan şeker hamuruyla yapılmış daha farklı neler var diye araştırdım. Kurabiyeleri rengarenk şeker hamurlarıyla süslemek meğerse bir modaymış :) Mutlu Dükkan kurabiyeleri ise gördüğüm yüzlerce kurabiyeden çok farklı, çok eğlenceli. Sahibesi Zeynep hanım şimdilik çok az talebe yanıt verebiliyor, aksi halde belki de bu kurabiyeler o kadar özel olmazlardı.

Öneri-yorum çünkü: Çok yaratıcı ve sahibesi Zeynep hanım müşterileriyle hatta potansiyel müşterileriyle bile çok yakından ilgileniyor.

Web: http://mutludukkan.blogspot.com/

Hecha


İspanyolca’da mükemmel pişirilmiş anlamına gelen, İtalyanların günlük yaşamlarında çok sık kullandıkları dökme demir tava ile ben yakın zamanda tanıştım ve dökme demir tavanın lüks değil, bir ihtiyaç olduğunu denedikten sonra anladım :) 5 dakika boyunca güzelce ısınmış Hecha dökme demir tavaya biraz zeytinyağında marine edilmiş bir parça eti üzerini kapatmadan pişirdiğinizde, üzeri kızardığı halde içinin ne kadar sulu kaldığını görmüş olacaksınız. Bu tavayla sadece et değil, sebzelerinizi de ızgara yapabiliyorsunuz. Misafirlerinize daha farklı bir tat sunmak ve onları etkilemek isterseniz, bu minik lezzet sırrını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz…

Öneri-yorum çünkü: Lezzetli ve pratik

Web: http://www.hecha.com.tr

The Gallipoli Houses, Çanakkale


Çanakkale destansı bir şehir, gezerken attığınız her adımda tarih canlanıyor gözünüzde. Yaşanmışlıkların izini sürerken kalabileceğiniz hem otantik hem de konforlu bir yer The Gallipoli Houses (Gelibolu Evleri). Sahibi Eric bey, tüm konuklarıyla tek tek ilgilenip, dilerlerse uzun uzadıya Çanakkale tarihi üzerine sohbetler ederken, eşi küçük dev bir kadroyla misafirlerine zengin bir türk kahvaltısı ya da eşsiz bir akşam yemeğinin telaşı peşinde oluyor. Kendinizi hem doğanın tam ortasında hem de evinizin sıcak ortamında hissedeceksiniz.

Öneri-yorum çünkü: Tertemiz havanın, zengin tarihin, nefis yemeklerin ve konforun birarada olduğu nadir mekanlardan.

Tel: 0286 814 2650
Web: http://www.gallipoli.com.tr

The Kitchen of Oz


Blogun sahibi benim çok sevdiğim, fikirlerine değer verdiğim arkadaşım Özhan. Kendisi özel ilgi alanlarından sadece bir tanesi olan yemek hakkında bir blog yapmaya karar verdi, çok da iyi yaptı bence. Siteyi ziyaret ettiğinizde ilk başta resimleriyle büyüleniyorsunuz. Beni etkileyen bir diğer şey de yazım tarzı, öncelikle yemeğe değinmeden bir hikaye yazıyor, sonra nasıl yapıyorsa onu anlatacağı leziz yemeğine bağlıyor ve tarifini hiçbir detayı atlamadan paylaşıyor. Blog’un başarısı sahibinin detaycılığında gizli. The Kitchen of Oz keşfedilmesi ve takip edilmesi gereken bloglardan.

Öneri-yorum çünkü: Çok yaratıcı, çok detaylı ve leziz bir blog.

Web: http://www.thekitchenofoz.com