29 Aralık 2010 Çarşamba

Figlmüller, Viyana


Viyana’nın yemek kültürü bizimki gibi çeşitli değil, en özel yemekleri burada adını sıklıkla duyduğumuz şinitzel. Peki Viyana’ya gidince şinitzeli nerede yiyeceğiz? Bu sorunun tek bir yanıtı var: 1905’den beri hizmet veren Figlmüller. Burası geleneksel ahşap masa sandalyeleriyle, önünde uzayan uzun kuyruğuyla Viyana’nın en popüler melanlarından biri. Figlmüller’i diğerlerinden ayıran en temel özellik, tabağınızdan taşan incecik, çıtır çıtır şinitzelin, kaliteli ve sık sık değişen özel bitkisel yağda kızartılması.

Öneri-yorum çünkü: Tadı tuzu yerinde, geleneksel bir Viyana yemeği yenecekse şinitzelden daha güzel ne olabilir ki :)

Web: http://www.figlmueller.at/
Eski Restoran Adresi: Wollzeile 5, A-1010 Vienna

Peter Grundy


Çalışanların saatleri karmaşık grafikleri, uzun verileri yorumlayarak geçmekte, her ne kadar 3 boyutlu, renkli grafikler, değişik sunum şablonları seçip farklılık yaratmak istesek de, gel gelelim özünde hepsi birbirinin aynı :)

Karmaşık verileri renkli ve akılda kalıcı hale getirmeyi kendine hedef edinen ve yıllarını bu işe adayan Peter Grundy “iconography” adını verdiği yöntemle anlatılmak istenen bilgiyi, yazı ve grafik yoğunluğundan kurtarıp sade ve çarpıcı ilüstrasyonlar ile anlatıyor, ne de güzel yapıyor :)

Öneri-yorum çünkü: Karmaşık grafik ve verilere son, yaşasın hem çarpıcı, hem sade grafik tasarımlar!!

Web: http://www.grundini.com/

15 Kasım 2010 Pazartesi

Baby Art Mobilya


Hayatında ilk kez bebek odası bakan biri için detaylar içinden çıkılmaz bir hal alabilir, kaldı ki uzun yıllar bu mobilyaların bebeğinizin odasında olacağını varsayarsanız, bu alışverişin önemi bir kat daha artıyor. Mobilyaya karar vermenin yanında düşünmeniz gereken daha bir çok detay var, mesela: duvar kağıdı, perde, halı, aydınlatma, karyola tekstili... Baby Art’ın sahibesi Elif hanımın ince zevki, detaycılığı ve hoş sohbetiyle mobilya seçiminiz bir stres olmaktan çıkıp, keyif aracı haline gelecek, yastıkların üzerindeki fiyonkların deseninden, çekmece kulplarının tasarımına ve renk seçimine herşey içinize sinecektir :)

Öneri-yorum çünkü: Bebek odası için A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarınızı Baby Art’ta bulabilir, bebek odanızı zevkle döşeyebilirsiniz :)

Adres: Cemil Topuzlu Cad Mahur Sok Manolya Apt No: 4 Çiftehavuzlar - İstanbul
Web: http://babyartmobilya.com/

Havuzlu Han, Eminönü


Bebek bekleyenlerin mutlaka uğramaları gereken bir alışveriş merkezi, Havuzlu Han. Birkaç katlı bu mekanda, birçok ünlü bebek mağazalarında bulabileceğiniz ürünleri %50’ye varan indirimlerle alabilirsiniz. Havuzlu Han’da çeşit çeşit, rengarenk ürünleri görünce aklınız karışacaktır :) bu yüzden önerim öncelikle bir alışveriş listesi hazırlamanız ve ihtiyaçlarınızı bu listeden kontrol edip alışverişinizi tamamlamanız. Buradan polar, merserize battaniyeler, yorganlar, emzirme yastıkları, banyo küvetleri ve aksesuarlarını uygun fiyata satınalabilirsiniz.

Öneri-yorum çünkü: Bebeğinizin ihtiyaç listesinde yer alan birçok ürünü uygun fiyata almanın dayanılmaz hafifliğini yaşamak için :)

Adres: Hacıküçük Camii Sokak Havuzlu Han Sultanhamam - İstanbul

Not: Bu mekanı araştırıp bulan ve beni fuzuli bir masraftan kurtaran sevgili kardeşim Simge’ye bir kez daha teşekkürler:)

Baby Shower, Moneta Organizasyon


Baby Shower organizasyonlarında aileler bebekleri için tüm ihtiyaçlarını marka, ürün, hatta barkod bazında belirliyor, yakınları da bütçelerine göre istediklerini alıyorlar, bu seramoni de renkli bir parti havasında gerçekleşiyor. Moneta Organizasyon bu özel gününüzde sizin için tüm detayları düşünüp; mekandan, catering hizmetine, süslemeden, müziğe, misafirlerinize hediye edeceğiniz şık armağanlardan, size özel süprizlere herşeyi ayarlıyor. Dilerseniz Moneta’dan baby shower harici düğün, nişan, kına gibi birçok organizasyon için de hizmet alabilirsiniz.

Öneri-yorum çünkü: Bebeğiniz dünyaya gelmeden vereceğiniz renkli bir baby shower partisi hem size hem de yakın çevrenize çok iyi gelecek..

Web: http://www.monetaorganizasyon.com/

21 Eylül 2010 Salı

Kahveli Uzo, Rodos


Yunanistan’ın Rodos Adası, Oniki Adaların en büyüğü, esnafıyla, mimarisiyle Bodrumu çok andırıyor. Harika deniziyle (özellikle Lindos plajı), eski şehirin tüm ihtişamıyla, eğlencesi bitmeyen bir ada. Türkiye’nin rakısı neyse Yunanlıların da uzosu o, bunu herkes bilir. Ama onlar uzoyu sadece yemek içkisi olarak konumlamamışlar. Likör gibi yemek sonrası bir aperatif olarak da sunuyorlar. Bu kahve renkli, likör bardağında ikram edilen içeceği tatmadan, rakı ve kahvenin birleşiminin ne kadar lezzetli olabileceği sorusu aklımızı kurcalayabilir:) Ama denedikten sonra ne kadar serinletici olduğunu farkedeceksiniz. Kahve tadı cappuchino gibi değil daha çok telvesi olmayan Türk kahvesi (onlara göre Yunan kahvesi) gibi, hafif sert bir içki.

Öneri-yorum çünkü: Serinletici, farklı bir tat.

Dükkanlar: Eski şehrin içindeki tüm dükkanlarda bulabilirsiniz.

GreenPan


Teflonların sağlığa zararlı olduğu ve yasaklanacağı konusunda bir çok haber görüyoruz. Bunlar gerçek ya da değil, bizi etkiliyor ve yeni alternatiflere yöneltiyor. Sevgili arkadaşımız Mehmet’in hediye ettiği GreenPan, ThermolonTM seramik bazlı kaplamasıyla, elde yıkamak şartıyla yapışmaz yüzeyini koruyor. Evimize hediye gelen ufak GreenPan tavanın konforu ve deneyimi, evdeki tüm teflonları GreenPan ile değiştirmemizle sonuçlandı :) Yemek yapmakta ısıyı eşit dağıtmasıyla lezzet, sonrasında çok kolay temizlenmesiyle size pratiklik kazandıracak GreenPan’den bahsetmeden edemedim…

Öneri-yorum çünkü: Pratik ve en azından aksi iddia edilene kadar teflondan daha güvenli :)

Web: http://www.green-pan.com/

20 Ağustos 2010 Cuma

Gelateria Santa Trinita, Floransa


İtalya diyince ilk aklınıza gelen kelimeler büyük ihtimalle tarih, Rönesans, alışveriş, pizza, spagetti olacaktır, ama dondurmayı atlamamalısınız :) Tarihi Ponte Vecchio Köprüsünü geçince karşınıza çıkan bu renkli dondurmacıda, tüm ürünler günlük üretilmekte. Meyveli dondurma seçeneklerini (saf meyve püresi ve meyve suyundan yapıldığından“sorbe” demek daha uygun olur) tadarken sanki meyvenin kendini tadıyormuşsunuz hissi veriyor. Diğer çeşitlerde kullanılan çikolata, fındık, fıstık, badem gibi ham maddeler ise firmanın güvendiği markalardan temin ediliyor. Keyifli ve hafif bu tatlıdan denemenizi öneririm.

Öneri-yorum çünkü: Sıcak havalarda hem hafif hem lezzetli hem de doğal olan, ayaküstü yenebilen harika bir icat :)

Web: http://www.gelateriasantatrinita.it/

Palazzo Ruspoli, Floransa


Aynı tarz otellerden sıkıldım, temizlikten ve standart konfordan vazgeçmeden farklı bir deneyim yaşayabilir miyim diye düşünüyorsanız? Cevap evet: Palazzo Ruspoli. Burası Floransa’nın merkezindeki Duomo meydanında, büyük pencereli yüksek tavanlı eski bir bina. Zile basıp içeri giriyorsunuz ve apartmanın 3. katındaki resepsiyona gidiyorsunuz. Binanın 3. ve 4. katlarındaki daire odaları, otel odalarına dönüştürülmüş. Mavi, sarı ve beyaz renklerin hakim olduğu, içinizi açacak odalar, sizi eski dönemlere, eski yaşamlara doğru hayaller kurmaya götürecek.

Öneri-yorum çünkü: Tarihle iç içe bir şehirde, tarihin izlerini taşıyan bir binada farklı bir otel deneyimi sunuyor.

Web: http://www.hotelpalazzoruspoli.com/

8 Ağustos 2010 Pazar

Sultan-ı Seyirlik, Sarayburnu


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti organizasyonları kapsamında, 6-15 Ağustos tarihleri arasında izleyebileceğiniz Sultan-ı Seyirlik, 100 kişi kadrosu ve hiç düşmeyen temposu ile sizi büyüleyecek. Akrobatlar, dansçılar, mehter takımı ve bunun gibi daha bir çok sürpriz sizi bekliyor. Ayrıca, Sarayburnu’ndaki İstanbul Port’ta size muhteşem Haliç manzarası ve denizden gelen serinletici esinti eşlik edecek, bu sıcaklarda bulunmaz ikili :) Ne yazık ki bu büyük organizasyon tanıtım eksikliği nedeniyle yeterince kişiye ulaşamamış görünüyor. Zaman kaybetmeden Biletix’den 7 TL ücretindeki biletleri satın almanızı öneririm.

Öneri-yorum çünkü: Büyük emek harcanmış, sizi Osmanlı dönemine hiç düşmeyen bir tempoyla götüren, renkli bir gösteri.

Organizasyon: http://www.istanbul2010.org/
Biletler: http://www.biletix.com/

27 Temmuz 2010 Salı

Panorama Otel, Bozcaada


Bozcaada’da gün içinde güneşin ve masmavi denizin tadını çıkartıp, akşamları adanın dar sokaklarında kalabalığa karışmak, fakat sonrasında sakin, huzurlu kendinizle baş başa bir gece geçirmek isterseniz Panorama Otel tam size göre. Konforlu odanızda uyandığınızda, sizi harika bir ada manzarası karşılayacaktır. Güne ne güzel bir başlangıç oldu derseniz, sonrasını görmeden erken konuşmuş olursunuz :) Gününüze enerji ve keyif katacak muhteşem bir kahvaltı, otel sahibesi Handan hanımın elinden çıkan leziz hamur işleri ve reçellerle daha da neşelenecek :)

Öneri-yorum çünkü: Doğal yaşam ve konforun bir arada olduğu, zengin kahvaltısıyla göz dolduran, ödenene değer bir otel.

Tel: 0286 697 0217 / 0537 813 9661

16 Temmuz 2010 Cuma

Hammam, Galata


Doğal sabun ve bir Türk klasiği peştamalların satıldığı, Galata kulesinin hemen yan sokağında küçücük bir dükkan olan Hammam, sizi eskilere götürecek. Buradan cildinize uygun parfüm içermeyen doğal, el yapımı sabunlar, ya da eskiden hamamlarda kullanılan ama günümüzde banyo ve plajlarda elimizden düşmeyen, rengarenk, boy boy ve farklı dokumalarda peştamallar bulmanız mümkün. Özellikle bu peştamalları hediyelik aldığınızda, kumaş bir kılıfın içerisinde paketlenmesi, bu çok amaçlı ürünü aynı zamanda hoş bir hediye haline getiriyor.

Öneri-yorum çünkü: Doğal, geleneksel bir peştamalı, alanları mutlu edecek, güzel bir hediye formuna getirmek çok ince bir düşünce.

Adres: Kule Çıkmazı sok. I/C Galata İstanbul
Web: http://www.hammam.com.tr/

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Herşey Aşk’tan, Beyoğlu


Pera'da alışılmadık bir dükkan Herşey Aşk’tan. Ailenin yüz yıllık şekercilik geleneğini sürdüren iki kız kardeş, katkı maddesi ve yağ içermeyen ezmeleri ve lokumları, şık, eğlenceli, kaliteli tasarım kutularla birleştirmiş. Sevdiklerinize aşkla üretilen bir şekerleme hediye ettiğinizde, tadı damağında, kutusu hep yanında kalsın istemişler, bunu da Pera'daki şirin dükkanlarında, güler yüzlü hizmetle başarmışlar. Herşey Aşk’tan aksesuarları da bir o kadar güzel. Burada nikah, baby shower, gibi bir çok organizasyon için dükkan sahipleriyle bir araya gelip farklı tasarımlar çıkartabilirsiniz.

Öneri-yorum çünkü: Bu kadar az yağlı bir fıstık ezmesini, bu kadar orijinal kutularda denemiş olmanız pek mümkün değil.

Adres: Meşrutiyet Cad. No:79 (Pera Palas Oteli Karşısı)
Web: http://www.herseyasktan.com/

23 Haziran 2010 Çarşamba

Matricianella, Roma


Roma turistik bir şehir, halkın tercihi lokal restoranlar bulmak zor. Bu yüzden Matricianella’yı siz de rezervasyon yaptırıp denemelisiniz. Sanılanın aksine pizza yerel mekanlarda yok, makarna (pasta) sadece başlangıç sonrası için ara sıcak, asıl geleneksel Roma lezzeti ise sakatat. Burada sakatat kızartmaları ve kuzu eti deneyip, eşsiz şarap menüsünü değerlendirebilirsiniz. Bu kadar yemeğin üzerine bir İtalyan kahvesi iyi gider :)
Not: Genel olarak İtalya’da garsonlardan sıcak ilgi beklememelisiniz bu onların tarzı :)

Öneri-yorum çünkü: Roma halkı tarafından test edilmiş onaylanmış, lezzetli Roma yemeklerinin sunulduğu sıcak bir mekan.

Adres: Via del Leone 4, Roma

Ristorante Nataliano, Floransa


Nataliano, Toskana mutfağından seçmeler sunan, yerel halkın neşeli ve uzun yemekler yediği bir mekan, bu yüzden rezervasyon şart. Burada meşhur “bistecca alla fiorentina”yı denemelisiniz. Yanında cips gibi kızarmış patates ile servis edilen ve kişi başı yaklaşık 700 gr gelen bifteği, iki kişilik istediğinizde çok az pişmiş olacaktır, göze alamazsanız tek kişilik sipariş verebilirsiniz. Et yerine, doyurucu bir ara sıcak olan 3P Penne yada güveçte pişmiş peynirli patlıcanı (melanzane) deneyebilirsiniz. Kapanışı, bir İtalyan klasiği olan tiramisu (türkçesi: tavla beni:)) ile yapabilirsiniz.
Not: İtalyan garsonlar hakkındaki tespitim burada da geçerli :)

Öneri-yorum çünkü: Bistecca alla fiorentina’sıyla meşhur yerel halk tarafından tavsiye edilen keyifli bir mekan.

Adres: Ristorante Natalino, 17/r Borgo Albizi Florence

22 Haziran 2010 Salı

Campo Marzio Design, Roma


Renksiz, soluk, gri ofislerden bunalan, iş ortamını renk katmak isteyenlerin biran önce Campo Marzio ile tanışmasında fayda var :) Bir çok ülkede mağazaları bulunan ama henüz Türkiye’de göremediğimiz Campo Marzio’da tüm ofis malzemeleri rengarenk. Dolma kalem, tükenmez kalem, klasör, kağıtlık, laptop çantaları ve sayamadığım daha bir çok ürün aklınızı başınızdan alacak, içinize neşe dolduracak. Dayanamayarak ben de kendime pembe üzeri yeşil puantiyeli tükenmez kalemlerden aldım, masamda güzel duracak :)

Öneri-yorum çünkü: İş enerjinize neşe katacak hem klasik, hem şık, hem de eğlenceli ürünler.

Babington’s Tea House, Roma


İtalya’da bir İngiliz asilzade: Babington's Tea House. Roma’da meşhur İspanyol Merdivenleri’nin hemen yanında bulunan ve turist selinin arasından kaçıp sığınabileceğiniz 1893’den beri hizmet veren bir mekan. Burada sizi bir örnek giyinmiş, İngiliz aksanıyla konuşan güler yüzlü bayan çalışanlar karşılıyorlar. Sessizce vereceğiniz çay siparişinizin yanında, günlük çıkan lezzetli tatlılardan da deneyebilirsiniz. Ben limonlu tart ve bu sıcak havada içilebilecek en serinletici içecek olan Babington’s Special Blend buzlu çayını denedim. Denemeye değer bir tecrübe :)

Öneri-yorum çünkü: Kaliteli, lezzetli ikramların olduğu ve kalabalığın içinden sıyrılıp soluklanabileceğiniz hoş ambiyanslı bir mekan.

Adres: Piazza di Spagna 23. Rome 00187

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Batya Kebudi


Sizi gazete, dergi ve bloglarda sıklıkla adını duymaya başladığınız ya da başlayacağınız sevgili arkadaşım Batya’nın tasarımlarıyla tanıştırmak istiyorum. Aksesuarlara olan ilgisi kendisini altın takı tasarımına yönelttikten sonra, birbirinden sade, zarif ve bir o kadar dikkat çekici tasarımlar “Hayatın Sembolleri Koleksiyonu” ile ortaya çıktı. Bu koleksiyonda beni en çok neşelendiren iki parça taç ve pırlanta. Tek taşımı kendim ama böylesini aldım, hem daha tarz oldu diyenler için çok başarılı :) Son zamanlarda ise Love koleksiyonunun Love isimli yüzüğü çok konuşuluyor.

Öneri-yorum çünkü: Hem sade hem de çarpıcı olmayı başarmış, takan herkesin kendini özel hissedeceği tasarımlar

Web: http://www.batyakebudi.com/

7 Mayıs 2010 Cuma

Lonja de Tapas (Montcada), Barselona



Barselona tarihi ve mimarisiyle gidenlerin akıllarını başlarından alan bir şehir. Özellikle Gauidi, eserleriyle şehre renk katmış mimarların başında geliyor. İspanya yemek kültürü uzun ve eğlenceli sohbetlere eşlik eden büyük porsiyonlardan çok küçük ama çok çeşitli yemek porsiyonlarından oluşuyor, yani tapaslardan. Şehrin en özel tapas restorantlarından biri de Lonja de Tapas, kendisi Picasso Müzesinin çok yakınında bulunuyor. Birbirinden harika tapasları denerken, cam sürahi içinde servis edilen, şarap ve meyvelerden yapılmış bir tür punç olan sangria’yı da denemelisiniz..

Öneri-yorum çünkü: Farklı sunuşuyla, iştah açıcı ve lezzetli yemeklerin adresi.

Web: http://www.lonjadetapas.com/

Poketo


Poketo eğlenceli tasarımların cenneti… Poketo ne demek diye merak ederseniz, site sahibesi Angie’nin büyükannesinin İngilizce Pocket (cep) kelimesini yanlış telaffuzundan diye özetlenebilir :) Burası yaratmayı sevenlerin özgürce tasarımlarını meraklısıyla buluşturdukları bir alışveriş sitesi. Burada ev ürünlerinden çantaya, takıdan deftere birçok tasarım bulabilirsiniz. Bu aralar %100 geri dönüşümlü doğaya dost ürünlere karşı ilgim çok olduğundan bu çanta tasarımı beni ilk gördüğümde yakaladı. Günlük giysilere çanta formunda yeniden hayat vermek çok yaratıcı bir çözüm.

Öneri-yorum çünkü: Hem yaratıcı hem doğa dostu

Web: http://poketo.com/

25 Nisan 2010 Pazar

Tranquilla Nehir Evi, Ağva


İstanbulluların haftasonu dinlence için sıkça tercih ettikleri yerlerden bir tanesi de Ağva. Karadeniz’e dökülen Göksü deresinin her iki yanına sıra sıra dizilmiş otellerden Tranquilla Nehir Evi bir aile işletmesi. Ağva’da olduğunuzda zamanın ne kadar yavaş geçtiğini göreceksiniz :) Bu bol vakitte, dilerseniz yemyeşil bahçede gündüz güneşin altında dergi ya da kitabınızı okuyabilir, akşam dere kıyısında tadacağınız leziz balık ve mezelerle unutulmaz tatillerinize birini daha ekleyebilirsiniz. Gece de yanan ateşin başında kahvenizi yudumlayıp, sadece doğanın sesini dilemenin keyfine varabilirsiniz.

Öneri-yorum çünkü: Huzur dolu, ödenene değer bir deneyim.

19 Nisan 2010 Pazartesi

Wicked by İpek Yaylacıoğlu


İpek Yaylacıoğlu oyuncu, tasarımcı, reklamcı, fotoğrafçı özetle 10 parmağında 10 marifet bir yaratıcı. Kendisini gözüm bir yerden ısırıyor derseniz, Ihlamurlar Altında dizisi bir ipucu olsun :) Blog’unu gezerken zaman nasıl geçiyor anlamayacaksınız, birbirinden harika şapkalardan, ayakkabılardan, eldivenlerden, saç aksesuarlarından mutlaka birini almak isteyeceksiniz. Kendisinin henüz bir mağazası yok ama internet üzerinden tasarımlarına sahip olmanız mümkün.

Öneri-yorum çünkü: Çok yaratıcı, tasarımları heyecan verici. Farklı olmak isteyen herkesin dikkatini mutlaka çekecektir.

Web: http://wickedbyipek.blogspot.com/

12 Nisan 2010 Pazartesi

Egg&Burger, Nişantaşı


Egg&Burger Nişantaşı’nda bir hamburgerci. Kurucusu Zeki beyin tamamen kendi icadı olan leziz hamburgerleri var. Diğer hamburgerlerden farkı içerisinde klasik hamburger malzemelerinin yanı sıra kibrit çöpü patatesin, kızarmış yumurtanın ve harika bir de sosunun bulunması. Yumurta yemem diyenler için başka alternatifler de mevcut. Ekmeklerini ise özel yaptırıyorlar. Hamburgerler yanında baharatlı patates ile servis ediliyor, hesap fişiniz ise eski model bir arabanın içerisinde masanıza geliyor :)

Öneri-yorum çünkü: Çok leziz ve Zeki bey müşterilerinin tüm yorumlarını dikkatle dinliyor, tek tek ilgileniyor.

Yer: Ahmet Fetgari Sokak 38/A Teşvikiye, İstanbul
(Teşvikiye Camii'nin sırasındaki The House Cafe'nin yanından inince solda)
Tel: 0212 296 9633

5 Nisan 2010 Pazartesi

Nice Things, Barselona


Paloma Santaolalla’nın imzasını taşıyan Nice Things, diğer dükkanlardan farkını hemen gösteriyor. Rengarenk kolyeler, yaka iğneleri, tokalar, çantalar, giysiler ve daha ne arasanız sizin için tasarlanmış. Bir yerden hatırlıyorum dedirten klasik çizgiler ve desenler, farklı materyallerle birleşip bu dükkanda bambaşka bir havaya bürünmüş. Hiç aklınızda olmasa da en azından bir çanta alacağınıza eminim. Ayrıca 7’den 70’e bir örnek giyinmek istiyorum diyenler için de seçenekler mevcut :) Barselona gezisinde, Diagonal Mar alışveriş merkezinde rastladığım Nice Things farklı olmak isteyenler için bir güzel maden :)

Öneri-yorum çünkü: Yaratıcı, renkli ve samimi tasarımlar

Web: http://www.nicethings.es/
Adres: C.C. Diagonal Mar, Local 2220 08005 - Barcelona Catalunya - España

11 Mart 2010 Perşembe

Mutlu Dükkan


Özel ve farklı olan her şeyin er ya da geç bir gün fark edileceğine inanıyorum. Mutlu Dükkan bunlardan bir tanesi. Bir arkadaşımdan duyup hayranlıkla siteyi inceledim ve merakımdan şeker hamuruyla yapılmış daha farklı neler var diye araştırdım. Kurabiyeleri rengarenk şeker hamurlarıyla süslemek meğerse bir modaymış :) Mutlu Dükkan kurabiyeleri ise gördüğüm yüzlerce kurabiyeden çok farklı, çok eğlenceli. Sahibesi Zeynep hanım şimdilik çok az talebe yanıt verebiliyor, aksi halde belki de bu kurabiyeler o kadar özel olmazlardı.

Öneri-yorum çünkü: Çok yaratıcı ve sahibesi Zeynep hanım müşterileriyle hatta potansiyel müşterileriyle bile çok yakından ilgileniyor.

Web: http://mutludukkan.blogspot.com/

Hecha


İspanyolca’da mükemmel pişirilmiş anlamına gelen, İtalyanların günlük yaşamlarında çok sık kullandıkları dökme demir tava ile ben yakın zamanda tanıştım ve dökme demir tavanın lüks değil, bir ihtiyaç olduğunu denedikten sonra anladım :) 5 dakika boyunca güzelce ısınmış Hecha dökme demir tavaya biraz zeytinyağında marine edilmiş bir parça eti üzerini kapatmadan pişirdiğinizde, üzeri kızardığı halde içinin ne kadar sulu kaldığını görmüş olacaksınız. Bu tavayla sadece et değil, sebzelerinizi de ızgara yapabiliyorsunuz. Misafirlerinize daha farklı bir tat sunmak ve onları etkilemek isterseniz, bu minik lezzet sırrını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz…

Öneri-yorum çünkü: Lezzetli ve pratik

Web: http://www.hecha.com.tr

The Gallipoli Houses, Çanakkale


Çanakkale destansı bir şehir, gezerken attığınız her adımda tarih canlanıyor gözünüzde. Yaşanmışlıkların izini sürerken kalabileceğiniz hem otantik hem de konforlu bir yer The Gallipoli Houses (Gelibolu Evleri). Sahibi Eric bey, tüm konuklarıyla tek tek ilgilenip, dilerlerse uzun uzadıya Çanakkale tarihi üzerine sohbetler ederken, eşi küçük dev bir kadroyla misafirlerine zengin bir türk kahvaltısı ya da eşsiz bir akşam yemeğinin telaşı peşinde oluyor. Kendinizi hem doğanın tam ortasında hem de evinizin sıcak ortamında hissedeceksiniz.

Öneri-yorum çünkü: Tertemiz havanın, zengin tarihin, nefis yemeklerin ve konforun birarada olduğu nadir mekanlardan.

Tel: 0286 814 2650
Web: http://www.gallipoli.com.tr

The Kitchen of Oz


Blogun sahibi benim çok sevdiğim, fikirlerine değer verdiğim arkadaşım Özhan. Kendisi özel ilgi alanlarından sadece bir tanesi olan yemek hakkında bir blog yapmaya karar verdi, çok da iyi yaptı bence. Siteyi ziyaret ettiğinizde ilk başta resimleriyle büyüleniyorsunuz. Beni etkileyen bir diğer şey de yazım tarzı, öncelikle yemeğe değinmeden bir hikaye yazıyor, sonra nasıl yapıyorsa onu anlatacağı leziz yemeğine bağlıyor ve tarifini hiçbir detayı atlamadan paylaşıyor. Blog’un başarısı sahibinin detaycılığında gizli. The Kitchen of Oz keşfedilmesi ve takip edilmesi gereken bloglardan.

Öneri-yorum çünkü: Çok yaratıcı, çok detaylı ve leziz bir blog.

Web: http://www.thekitchenofoz.com