25 Nisan 2010 Pazar

Tranquilla Nehir Evi, Ağva


İstanbulluların haftasonu dinlence için sıkça tercih ettikleri yerlerden bir tanesi de Ağva. Karadeniz’e dökülen Göksü deresinin her iki yanına sıra sıra dizilmiş otellerden Tranquilla Nehir Evi bir aile işletmesi. Ağva’da olduğunuzda zamanın ne kadar yavaş geçtiğini göreceksiniz :) Bu bol vakitte, dilerseniz yemyeşil bahçede gündüz güneşin altında dergi ya da kitabınızı okuyabilir, akşam dere kıyısında tadacağınız leziz balık ve mezelerle unutulmaz tatillerinize birini daha ekleyebilirsiniz. Gece de yanan ateşin başında kahvenizi yudumlayıp, sadece doğanın sesini dilemenin keyfine varabilirsiniz.

Öneri-yorum çünkü: Huzur dolu, ödenene değer bir deneyim.

19 Nisan 2010 Pazartesi

Wicked by İpek Yaylacıoğlu


İpek Yaylacıoğlu oyuncu, tasarımcı, reklamcı, fotoğrafçı özetle 10 parmağında 10 marifet bir yaratıcı. Kendisini gözüm bir yerden ısırıyor derseniz, Ihlamurlar Altında dizisi bir ipucu olsun :) Blog’unu gezerken zaman nasıl geçiyor anlamayacaksınız, birbirinden harika şapkalardan, ayakkabılardan, eldivenlerden, saç aksesuarlarından mutlaka birini almak isteyeceksiniz. Kendisinin henüz bir mağazası yok ama internet üzerinden tasarımlarına sahip olmanız mümkün.

Öneri-yorum çünkü: Çok yaratıcı, tasarımları heyecan verici. Farklı olmak isteyen herkesin dikkatini mutlaka çekecektir.

Web: http://wickedbyipek.blogspot.com/

12 Nisan 2010 Pazartesi

Egg&Burger, Nişantaşı


Egg&Burger Nişantaşı’nda bir hamburgerci. Kurucusu Zeki beyin tamamen kendi icadı olan leziz hamburgerleri var. Diğer hamburgerlerden farkı içerisinde klasik hamburger malzemelerinin yanı sıra kibrit çöpü patatesin, kızarmış yumurtanın ve harika bir de sosunun bulunması. Yumurta yemem diyenler için başka alternatifler de mevcut. Ekmeklerini ise özel yaptırıyorlar. Hamburgerler yanında baharatlı patates ile servis ediliyor, hesap fişiniz ise eski model bir arabanın içerisinde masanıza geliyor :)

Öneri-yorum çünkü: Çok leziz ve Zeki bey müşterilerinin tüm yorumlarını dikkatle dinliyor, tek tek ilgileniyor.

Yer: Ahmet Fetgari Sokak 38/A Teşvikiye, İstanbul
(Teşvikiye Camii'nin sırasındaki The House Cafe'nin yanından inince solda)
Tel: 0212 296 9633

5 Nisan 2010 Pazartesi

Nice Things, Barselona


Paloma Santaolalla’nın imzasını taşıyan Nice Things, diğer dükkanlardan farkını hemen gösteriyor. Rengarenk kolyeler, yaka iğneleri, tokalar, çantalar, giysiler ve daha ne arasanız sizin için tasarlanmış. Bir yerden hatırlıyorum dedirten klasik çizgiler ve desenler, farklı materyallerle birleşip bu dükkanda bambaşka bir havaya bürünmüş. Hiç aklınızda olmasa da en azından bir çanta alacağınıza eminim. Ayrıca 7’den 70’e bir örnek giyinmek istiyorum diyenler için de seçenekler mevcut :) Barselona gezisinde, Diagonal Mar alışveriş merkezinde rastladığım Nice Things farklı olmak isteyenler için bir güzel maden :)

Öneri-yorum çünkü: Yaratıcı, renkli ve samimi tasarımlar

Web: http://www.nicethings.es/
Adres: C.C. Diagonal Mar, Local 2220 08005 - Barcelona Catalunya - España